SDSove manipulacije s pomočjo laži

Objavljeno 3.03.2013 avtor demotivator.
Kategorije: nekategorizirano.

Vedno znova je zanimivo opazovati, kako  čez noč izbruhnejo razne “afere” o ljudeh, ki jih že nekaj časa poznam, a se o njih ni prav veliko govorilo. Ko ti ljudje postanejo trn v peti SDS-u,  se začne brskati po njihovi preteklosti. Če ne uspejo najti ničesar omembe vrednega, si to pač izmislijo.

V sedanjem času, ko sta se SDS-u zamerila Virant in Bratuškova, so se povsod začeli pojavljati članki, ki ju blatijo. Tako ali tako imajo laži in manipulacije v SDS-u že dolgo zgodovino.

Vsi se še spomnimo kako so v SDS-u poskušali diskreditirati Danila Türka tako, da so ponaredili oz. »napačno zlepili« arhivske dokumente.

http://www.rtvslo.si/slovenija/sds-ponaredil-dokumente-v-zadevi-tuerk/251517

http://www.rtvslo.si/slovenija/jansa-morda-je-bil-vrstni-red-dokumentov-drugacen/251588

Potem smo imeli letos primer, ko so interese SDS-ove vlade ogrožali sindikati, ki so zbrali dovolj podpisov za referendum, a se je del podpisov nekje med državnim zborom in notranjim ministrstvom čudežno izgubil. Če sindikati ne bi imeli dokaza, da je podpisov bilo res toliko kot so trdili, bi izpadlo, kot da so vložili premalo podpisov …

http://www.rtvslo.si/slovenija/po-preiskavi-v-dz-ju-mnz-vrnil-kar-36-listov-s-podpisi-manj/295201

Zdaj  imamo nov  poskus sramotne manipulacije.  Alenki Bratušek so poskušalo naprtiti plagiatorstvo pri pisanju magistrske naloge. Tudi tokrat se je SDS dobilo na laži in pri poskusu manipulacije.

V SDSovem glasniku Demokracija smo lahko brali takole:

http://www.demokracija.si/v-fokusu/politika/18873-magistrska-naloga-alenke-bratuek-plagiat

Ko smo poskušali preveriti morebitno plagiatorstvo, pa smo ugotovili, da je javno dostopna datoteka zaščitena, kar pomeni, da naloge ni mogoče pregledovati z ustreznimi računalniškimi programi za odkrivanje plagiatov. Kljub temu smo na grobo ugotovili, da so na več delih zagotovo kršena pravila navajanja virov. Primer za to je predstavitev različnih pomembnih konceptov posameznih teorij, pri katerih Bratuškova avtorjev sploh ni navedla.

Pri preverjanju prepisovanja je tudi ugotovljeno, da je vsaj na dveh mestih prepisala stavek in pomemben del stavka iz gradiva Martine Trbanc, in to brez navedbe avtorice. Pri tem ni navedla niti mesta citiranja, v seznamu literature pa ni navedla članka avtorice iz leta 1992

Po drugi strani pa smo lahko v včerajšnji Delovi Sobotni prilogi lahko prebrali druge ugotovitve:

http://www.delo.si/zgodbe/sobotnapriloga/portret-tedna-alenka-bratusek.html

Kako se je pojavil očitek o plagiatu? Neznani recenzent naloge je na 14. strani skopiral odstavek, ga prenesel v googlov iskalnik in ob tem ugotovil, da je zelo podoben stavek zapisan v znanstvenem članku socio­loginje Martine Trbanc. Ker na 14. strani magistrske naloge besedilo Martine Trbanc ni bilo navedeno, je recenzent sklepal, da gre za plagiat ali vsaj za izpustitev navedbe vira. Vendar ni opazil, da je Alenka Bratušek Martino Trbanc kot vir navedla na 13. strani magisterija. Dodati velja, da Martina Trbanc v seznamu literature v resnici ni navedena. Avtorica, nova predsednica vlade, se je namreč zatipkala. Namesto M. Trbanc je v seznamu literature navedena M. Trmanc. Članek, ki ga je povzela, je bil objavljen leta 1992 v Družboslovnih razpravah, v literaturi pa je napačno navedeno, da je bil leta 1996 objavljen v reviji Teorija in praksa …

Srečujemo se  torej z novim primerom manipulacij stranke SDS, s katerimi poskušajo zrušiti svoje nasprotnike. Še toliko bolj sramotno je to, da takšno početje pripisujejo svojim nasprotnikom, neprestano poslušamo teorije zarote, politična ozadja, politično motivirane procese, od afere Depala vas do Patrije … Ta politična ozadja nikoli ne dobijo epiloga, ostaja le pri teorijah zarote. Medtem pa se je ravno SDS sam že večkrat izkazal kot tisti, ki z lažmi poskuša diskreditirati nasprotnike in manipulirat z ljudmi… Ob tem pa ima človek občutek, da jih vsakič, ko se jih tudi ob tem dobi, ne čutijo prav nič sramu.

  • Share/Bookmark

Še brez komentarjev.Komentiraj

Imena in naslov e-pošte so obvezni (naslov e-pošte ni prikazan), url'ji so po želji.

Komentarji lahko vsebujejo naslednje xhtml tage:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !