Napovedi za Slovenijo

Objavljeno 8.11.2012 avtor demotivator.
Kategorije: nekategorizirano.

Danes smo lahko prebrali napovedi za razmere v Sloveniji v prihodnjih letih, ki prihajajo iz Bruslja.
http://www.rtvslo.si/slovenija/bruselj-bdp-slovenije-bo-padel-letos-in-v-letu-2013/295278

Ob tem se je zanimivo spomniti kakšno je bilo stanje pod Pahorjevo vlado, ki je bila s strani SDSa neprestano kritizirana, da je najslabša vlada doslej in primerjat stanje takrat in stanje danes, tre napovedi za prihodnost.

Torej spomnimo se leta 2011 in izjav s strani SDSa o razmerah pod Pahorjevo vlado.
http://www.sds.si/news/8794

Posledično se krepi javni dolg in naj bi letos presegel celo mejo 43% bruto domačega proizvoda, naslednje leto pa že mejo 45% bruto domačega proizvoda.

Veliko govorite in napovedujete reforme, ki pa zaradi nesposobnosti vlade, da jih uresniči ostajajo le besede in napovedi. Kakorkoli in karkoli predlagate, ne spravite skozi socialni dialog, še manj skozi opozicijo in vedno grozi temu zavrnitev med volivkami in volivci.

In zato je potrebno spodbujati tudi investicije in vi ko pravite, da so investicije povezane s proračunom, nekatere ne.

In spoštovani predsednik vlade, neoperativnost te vlade skrbi državljane, skrbi opozicijo, tudi zaradi tega, ker bo lahko imela kdaj priložnost poprijeti in začnite prosim vladati ali pa prosim odstopite

In današnje stanje?
http://www.rtvslo.si/slovenija/bruselj-bdp-slovenije-bo-padel-letos-in-v-letu-2013/295278

Vztrajno raste tudi javni dolg Slovenije. Čeprav ostaja občutno pod povprečjem v območju evra in še vedno pod 65 odstotki BDP-ja, kar kot zgornjo mejo določajo evropska pravila, pa bo po napovedih komisije letos narasel na 54 odstotkov, prihodnje leto na 59 odstotkov, v letu 2014 pa na 62,3 odstotka BDP-ja

Torej predvideva se da se bo pod Janševo vlado javni dolg povečal približno za 20% oz. da se bo povečal približno za 1/3 javnega dolga ki smo ga pridelali do sedaj skozi celo zgodovino Slovenije.

Še vedno pa imamo tudi rast brezposelnosti, padec BDPja… Pa to vlado nič več ne skrbijo stvari, ki jih je očitala prejšnji?

Nenazadnje, Pahorjevi vladi so očitali, da naj odstopijo in prepustijo vodenje države bolj sposobnim. Govorili so tudi o 10+100 programu, ki bi naj bil foruma za rešitev države.

http://www.sds.si/menu/6252

Strokovni svet SDS je pripravil 10 + 100 rešitev za pravičnost, delovna mesta in razvoj. Številka 10 predstavlja 10 nujnih protikriznih ukrepov, ki jih bomo izvedli v prvih stotih dneh po volitvah. Teh deset ukrepov meri na preobrat, ki ga je potrebno doseči takoj na začetku mandata. Številka 100 predstavlja ostale potrebne ukrepe, ki bi jih nova vlada izvedla tekom celega mandata, s ciljem da Slovenijo ponovno uvrstimo na zdravi del evropskega zemljevida, predvsem pa, da zagotovimo rast blaginje, dostojne plače in pokojnine.

1)Število ministrstev bomo zmanjšali na 10
2)Pristopili bomo k socialnemu in medgeneracijskemu dialogu
3)Delež javne porabe v BDP bomo omejili na 45%
4)Podprli bomo ustvarjalne in zmanjšali stroške dela
5)Podprli bomo podjetne
6)Skrajšali bomo čas umeščanja objektov v prostor
7)Odpravili bomo kreditni krč in terjali odgovornost za slabo
poslovanje bank
8)Stanovanja v lasti bank bomo dali na trg
9)Veliki gospodarski kriminalci bodo obsojeni
10)Kadrovali bomo po sposobnostih in osebnem poštenju

Kot vidimo se Janševa vlada ne drži niti svojih lastnih izjav. Zato tudi verjeto ni za pričakovat, da bi od sebe zahtevala enako kot je od Pahorjeve vlade, torej da naj se učinkovito lotijo krize, ali pa naj odstopijo.

Žalostno je samo to, da je Pahor na koncu le odstopil, medtem ko Janša pravi, da se ta vlada ne bo umaknila za nobeno ceno. Žal bomo to ceno plačali državljani.

  • Share/Bookmark

1 komentar.  Jernej
Komentar dne 8.11.2012.

Točno tako. NA koncu vladanja jj, če bo ostal do konca mandata bo v Sloveniji stanje povsem drugačno kot je še sedaj ko je že kar težko pa vendar gre še veliko, veliko ljudem dobro in pre-dobro, tistih iz globoke revšine se ne vidi, ker so skriti! Na konu mandata jj bo revščina globoka in zajemala bo polovico naroda. še hrane bo manjkalo na vsakem koraku. Zavladala bo splošna anarhija, kaos in nasilje. Ulice bodo polne protestnikov, nasilje bo se stopnjevalo. JJ pa bo lepo po gosposko sestopil z oblasti! Kaj naj rečem? Najbrž si to res zaslužimo! Da pridemo vsi na dno, v jarek in šele potem gremo na ulico in razbijemo vse kar še ostane. Boga mi, da je tako res.

Komentiraj

Imena in naslov e-pošte so obvezni (naslov e-pošte ni prikazan), url'ji so po želji.

Komentarji lahko vsebujejo naslednje xhtml tage:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !