21. obletnica odhoda zadnjega vojaka JLA iz RS

Objavljeno 27.10.2012 avtor demotivator.
Kategorije: nekategorizirano.

Pa smo imeli ponovno državno proslavo. Proslavo ob 21. obletnici odhoda zadnjega vojaka JLA iz Republike Slovenije.
http://www.siol.net/novice/slovenija/2012/10/jansa_obletnica_odhoda_zadnjega_vojaka_jla.aspx

Ob tem zbode v oči predvsem to, da je vlada pred približno pol leta ukinjala nekatere državne proslave in to argumentirala s tem, da v tah časih ni denarja za državne proslave.
http://reporter.si/slovenija/denarja-le-za-dve-dr%C5%BEavni-proslavi/8606

Marca 2012 smo lahko v medijih brali:

Vlada je na današnji seji sklenila, da se zaradi varčevanja v letošnjem letu organizirata le dve državni proslavi: ob dnevi državnosti ter ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Na državni ravni tako letos ne bomo obeležili dneva upora proti okupatorju in dneva reformacije.

Ob tem naj spomnim da je dan državnosti, 25. junija, dan samostojnosti in enotnosti pa 26. decembra.

Zdaj, v času 25. oktobra, pa lahko beremo tudi:

Predsednik vlade Janez Janša je ob 21. obletnici odhoda zadnjega vojaka JLA iz Republike Slovenije gostil sprejem in nagovoril povabljene, ki so z njim utirali pot samostojni Sloveniji in postavili temelje za razvoj suverenega slovenskega naroda.

“To so bili dnevi vrhunca slovenskega naroda in mislim, da se moramo spomniti na te čase in jih dostojno proslaviti,” je pozval.

Ob tem pa se lahko spomnimo da letos tudi ni bilo denarja za proslavo ob prazniku združitve Prekmurskih Slovencev z matično državo:
http://www.zurnal24.si/prekmurci-letos-brez-posebne-drzavne-proslave-clanek-165249

To, da so se v vladi ponovno zlagali verjetno več ni nič novega in presenetljivega. Vseeno pa ostaja te grenek priokus da ne tukaj ne gre samo za neko naključno laž, ampak vse skupaj sestavlja del metod izvajanja SDSove ideologije. Kajti, glede na to, da se denar najde za nekatere nenačrtovane proslave, ob tem pa ga ni za nekatere, ki se jih je tradicionalno izvajalo, je očitno, da se ne gre dejansko za denar, ampak za ideološko selekcijo katere proslave so v skladu z ideologijo SDSa in katere niso.
Janez Janša, kot viden član slovenske osamosvojitve, predsednik SDSa in vlade, očitno dobro skrbi, da se najde denar za proslave, ki so povezane z njegovim delovanjem oz. njemu v čast, medtem pa za proslave za preostale Slovence ni denarja. Še posebej pa ni denarja za proslave, ki so v nasprotju z ideologijo SDSa, torej proslava ob dnevu upora proti okupatorju in dnevu reformacije.

Če se ob tem spomnimo še prepoved nošenja rdečih zvezd na državnih proslavah in pa selektivno ukinjanje državnih pokojnin veteranom iz 2SV, ne pa tudi veteranom iz osamosvojitvene vojne, je povsem jasno, da tu ne gre samo za naključne laži vlade, ampak za ideološko čistko države.

Kar je ob tem še toliko bolj boleče pa je to, da je že sama koalicijska pogodba te vlade navadna laž, saj so se v njej koalicijske stranke zavezale, da ne bodo odpirale ideoloških tem. Nenazadnje pa je to bil tudi eden izmed večih prelomljenih Virantovih pogojev, za vstop v koalicijo.

  • Share/Bookmark

2 komentarjev.  mirko
Komentar dne 27.10.2012.

Kdaj se pa je lahko Janši verjelo? On bi zatajil lastno mater in otroke, samo, da ostane na oblasti.

  Glas-ovir
Komentar dne 27.10.2012.

Ja, enim se še vedno kolca, ker so njihovi kolegi, okupatorji morali zapustiti Slovenijo. Naj jih potolažim: Slovenijo so takrat zapustile samo vojaške formacije. Ostali okupatorji so še vedno tu – s predsednikom države in županom glavnega mesta na čelu.

Komentiraj

Imena in naslov e-pošte so obvezni (naslov e-pošte ni prikazan), url'ji so po želji.

Komentarji lahko vsebujejo naslednje xhtml tage:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !