Milan Zver v dvorani Tabor

Objavljeno 6.10.2012 avtor demotivator.
Kategorije: nekategorizirano.

Danes smo videli novico o nastopu predsedniškega kandidata Milana Zvera v mariborski dvorani Tabor.

http://www.siol.net/novice/slovenija/2012/10/sds_in_nsi_v_podporo_kandidatu_za_predsednika_milanu_zveru.aspx


V oči padejo predvsem njegove izjave o tem kaj kot predsednik misli spremenit, pri tem pa je smešno, da ravno te stvari, ki bi jih on rad spremenil, izvaja trenutna vlada oz. stranke, ki ga podpirajo kot kandidata.

Pravi:

Zver je poudaril, da smo bili v preteklosti priča nenehnim dokapitalizacijam bank, neprestanemu zadolževanju, politikam, ki dušijo potenciale družbe in posameznikov, privilegijem v pokojninskem sistemu, ukinjanju najnižjih pokojnin in štipendij, krajam družbenega premoženja, vsega naštetega pa imajo po njegovem državljani dovolj.

Zavzemal se bom za ponovno uvedbo večinskega volilnega sistema, za to, da kazniva dejanja ne bodo kar tako zastarala, za reforme s takojšnjim učinkom, za gospodarstvo malih in srednjih podjetij, so bili nekateri poudarki osrednjega govorca zborovanja, predsedniškega kandidata strank SDS in NSi

Nenehne dokapitalizacije bank?

Pred tremi meseci je še Janševa vlada dokapitalizirala NLB za 380 mio eurov.
http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/nlb-osvezen-pozar-preprecen-kbc-skrcen/286572
Neprestano zadolževanje?

Saj se tudi ta vlada še naprej zadolžuje, ob tem pa plačujemo višje obresti zaradi nižjih bonitetnih ocen.

Privilegijem v pokojninskem sistemu?

Saj so dodatek k pokojnini izbrisali vojnim veteranom iz 2SV, ne pa tudi vojnim veteranom iz osamosvojitvene vojne. Očitno za Janševo vlado ni enako v kateri vojni si se boril za državo.
http://www.dnevnik.si/debate/pisma_bralcev/1042546447

Krajam družbenega premoženja?

Ve se kdo je prodal mercator Šrotu in Bavčarju. Takratna janševa vlada oz. kot se je Janez Janša izgovarjal, vlada ni imela pri tem nič, ampak je mercator prodal SOD. Katerega direktor je bil Marko Pogačnik, danes poslanec v vrstah SDS, mimogrede pa tudi v postopku pred sodiščem zaradi prodaje mercatorja.
http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/sodisce-odredilo-preiskavo-prodaje-drzavnega-deleza-mercatorja/278955
Danes pa najbol zagret poslanec za uvedno državnega holdinga, ki bi obvladoval vsa državna podjetja.

Za reforme s takojšnjim učinkom, za gospodarstvo malih in srednjih podjetij?

Kakšne pristojnosti pa ima predsednik države pri tem? Saj vsi vemo da je vlada tista, ki ima dejansko moč.  O tem kakšni so trenutli rezultati te vlade in kakšne so bile njihove obljube, pa sem pisal že v samostojnem članku.
http://lazisds.blog.siol.net/2012/09/15/obljube-sdsa-glede-gospodarske-rasti-in-breposelnosti-2/
A bo gospod Zver vladi rekel, da zdaj pa res mora ustvarit delovna mesta, zmanjšat zbrezposelnost, povišat BDP… Vsi vedmo da predsednik države pri teh zadevah nima praktično nič in da bi vlada lahko vse to naredila že brez njega, če bi le hotela in znala.

Torej Milan zver bi se boril s podporo SDSa in NSija proti marsičemu, kar vlada, katero sestavljata ti dve stranki, izvajata iz dneva v dan.

Prav ironično pa je, da se je vse odvijalo v dvorani Tabor, po tem, ko vlada uvaja dvig ddva z 8,5% na 20%, za uporabo športnih objektov. Kajti v zadnjih dneh smo v medijih smo lahko videli ravno predstavnike dvorane Tabor, ki so govorili o tem da je njihovo poslovanje že sedaj slabo, da bo 13,5% podražitev storitev zaradi davka, ogrozila njihovo delovanje.
Če ne bi na tej predstavi bilo tako veselo, bi človek mislil da so si prišli dvorano Tabor pogledat še zadnjič preden propade.

  • Share/Bookmark

1 komentar.  stricmarc
Komentar dne 6.10.2012.

Volilna kampanija se je očitno začela. Vsak pač obljublja, kritizira nasprotnike in se ponuja kot nov mesija. Takšna so pač pravila političnega šov biznisa.
V oči me je zbodla opazka JJ, da Zver nadaljuje Pučnikovo delo. Razlika je več kot očitna. Pučnik je bil javni antikomunist že takrat, ko se je za to plačevalo visoko ceno. Pučnik je bil ateist in se je štel za naslednika prosvetljenstva. Večkrat je poudaril, da je stranka , ki jo je vodil, stranka delavcev in ne kapitala. Prizadeval si je za združitev s takratno Združeno listo.
Zver pa je tipičen predstavnik RKC.
Seveda pa bi lažje delal s to vlado, kot zdajšni predsednik, saj je iz ozke janševe ergele. Seveda pa bi se težave ponovile, če bi dobili drugo vlado.

Komentiraj

Imena in naslov e-pošte so obvezni (naslov e-pošte ni prikazan), url'ji so po želji.

Komentarji lahko vsebujejo naslednje xhtml tage:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !