SDSova politika sokriva za padec bonitetnih ocen

Objavljeno 19.09.2012 avtor demotivator.
Kategorije: nekategorizirano.

Ponovno so nam padle bonitetne ocene, Janša pa pravi:  Vsi ti trendi bodo obrnjeni navzdol, vse dokler mi ne naredimo tistega, kar bi morali narediti že zdavnaj.

in:  Eden izmed teh ukrepov je tudi pokojninska reforma.

Ob tem pa so pred enim letom še govorili: Za znižanje bonitetne ocene Slovenije ni kriv padec pokojninske reforme

Že praktično vso obdobje krize nam bonitetne ocene pri raznoraznih bonitetnih hišah neprestano padajo. Tudi danes smo ponovno doživeli padec pri eni izmed bonitetnih hiš.

http://www.rtvslo.si…uje-casa/291838

In prebrali smo si lahko tudi odgovore članov vlade na ta padec:

Vsi ti trendi bodo obrnjeni navzdol, vse dokler mi ne naredimo tistega, kar bi morali narediti že zdavnaj.” “Vsi ti ukrepi, o katerih zdaj govorimo in jih bo državni zbor sprejemal v naslednjih tednih, so v seštevku tisto, kar bo Slovenijo potegnilo iz nevarne cone in obrnilo te napovedi in trende v pozitivno smer,” je prepričan predsednik vlade, pri čemer opozarja, da časa ni veliko.

Eden izmed teh ukrepov je tudi pokojninska reforma, glede katere so se s socialni partnerji usklajevali že od spomladi. “Marsikaj se je poskušalo uskladiti, še preden so ta besedila zakona sploh nastala,” je pogajanja, ki jih je vodil minister Andrej Vizjak opisal Janša in poudaril, da so se v okviru pogajalske delovne skupine začeli formalna pogajanja o pokojninski reformi.

Ob tem se spomni da sonitete so padle že oktobra 2011, to je nekaj mesecev po padcu pokojninske reforme na referendumu. Tarkat so pri SDS na svoji spletni strani: Za znižanje bonitetne ocene Slovenije ni kriv padec pokojninske reforme

http://www.sds.si/news/9968

France Cukjati pa je še pred referendumom, na Pahorjev opozorila, da nam bodo padle bonitetne ocene, dejal: Nadalje je povedal, da se govori tudi, da če pokojninska reforma ne bo sprejeta, bistveno padla boniteta za tuje kredite in navaja, da ni nič hudega. če bi se kreditna želje Slovenije nekoliko upočasnila.

Torej če zadeve strnimo so najprej trdili, de če bo obnesprejetju pokojninske reforme res prišlo do padea bonitetnih ocen, to ne bo nič hudega.
Ko se je to zgodilo so trdili da to ni posledica zavrnitve pokojninske reforme.
Danes pa govorijo da nam ocene padajo, da je med drugim kot protiukrep sprejet pokojninsko reforma in da za sprejetje pokojninske reforme ni več dosti časa.

Po domače povedano; iz dneva v dan nam v SDSu dokazujejo da je pred enim letom res šlo samo za rušenje vlade in poskus prevzema oblasti, za vse to pa danes plačujemo državljani in državljanke.
Je politika stranke, ki je za lastno korist škodovala državljanom in državljankam res tista, ki si zasluži da vodi to državo?

  • Share/Bookmark

3 komentarjev.  Stric Marč
Komentar dne 19.09.2012.

Ni kriva SDS, pač pa opozicija. Opozicija je nagajala Pahorjevi vladi, opoziciji nagaja tudi Janševi vlada.

  demotivator
Komentar dne 19.09.2012.

Se strinjam ja. Zato sem tudi nad sedanjo opozicijo (sploh PS) razočaran, da tudi oni ne zmorejo pustit nekega političnega boja na strani, v dobro državljanov.
Človek se sprašuje ali splho kdo izmed teh, ki so plačani da bi delali v dobro državnanov, to sploh dela? Očitno ne.

  Stric Marč
Komentar dne 19.09.2012.

Demotivatro: Delajo, dokler zasebno in splošno dobro sovpadata.

Komentiraj

Imena in naslov e-pošte so obvezni (naslov e-pošte ni prikazan), url'ji so po želji.

Komentarji lahko vsebujejo naslednje xhtml tage:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !