Obljube SDSa glede gospodarske rasti in breposelnosti

Objavljeno 15.09.2012 avtor demotivator.
Kategorije: nekategorizirano.

Oktobra 2011 je Janez Janša obljubljal, da če bo imel priložnost vodit državo, bo zavaroval standard ljudi, povečal gospodarsko rast in ustvaril nova delovna mesta.

Danes po skoraj enem letu vlade Janeza Janše je zaposlenost nižja, povprečne plače nižje, BDP na prebivalca nižji,  življenski stroški višji…

Oktobra 2011, torej pred predčasnimi volitvami je Janez Janša takole govoril:

http://www.reporter.si/slovenija/jan%C5%A1-o-programu-sds-10-ukrepov-v-prvih-100-dneh/6710

SDS je danes predstavila programska izhodišča za skorajšnje parlamentarne volitve, njihov program se imenuje 10+100. Kot je pojasnil predsednik stranke Janša, se številka 10 nanaša na število ukrepov, ki jih nameravajo izvesti v prvih stotih dneh, številka 100 pa na preostale ukrepe, s katerimi bo Slovenija zavarovala standard ljudi, omogočila rast gospodarstvu in vzpostavila nova delovna mesta.

Danes ko ima SDS mandat za vodenje vlade, imajo tudi priložnost za izvajanje svojih ukrepov, ki bi naj omogočali rast gospodarstva, zavarovali standard ljudi in ustvarjali nova delovna mesta.

Kakšna pa je realna slika danes?

Kako je z gospodarsko rastjo?

http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/slovenski-bdp-je-padel-za-3-2-odstotka/290506
Slovensko gospodarstvo je v vse slabšem položaju. Bruto domači proizvod se je v drugem četrtletju tega leta zmanjšal za 3,2 odstotka v primerjavi z istim obdobjem lani.

Kako je z brezposlenostjo?

http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/poletje-prineslo-se-slabse-napovedi-jeseni/290979
Drugo četrtletje so zaznamovale tudi zaostrene razmere na trgu dela. Število delovno aktivnih se je tudi v drugem četrtletju zmanjšalo in ostalo nižje tudi na medletni ravni. Še naprej pa se je zmanjševalo tudi število registriranih brezposelnih oseb, ki je bilo v drugem četrtletju medletno manjše za 1,8 odstotka. “Manj registriranih brezposelnih oseb kot v enakem obdobju lani pa je predvsem rezultat več umika iz evidence brezposelnih in več vključitev v javna dela,” pravijo na Umarju.


In kako s povečano blaginjo za državljane?

Povprečna bruto plača na zaposlenega se je v drugem četrtletju znižala predvsem zaradi junijskega znižanja plač v javnem sektorju in sektorju država ob uveljavitvi zakona za uravnoteženje javnih financ. Povprečna bruto plača se je v javnem sektorju in sektorju država po desezoniranih podatkih znižala za 1,1 oz. 1,2 odstotka, v zasebnem sektorju pa je ostala nespremenjena.

Glede na to da so pri SDS Pahorjevo vlado zaradi slabih rezultatov pozivali k odstopu,  se bodo tudi sami držali enakih meril, ali pa se bodo oklepali oblasti neglede na rezultate? Bodo spoštovali merila katera so postavljali prešnji vladi, ali bodo ponovno pokazali da imajo za sebe dvojna merila?

  • Share/Bookmark

2 komentarjev.  Stric Marč
Komentar dne 15.09.2012.

Očitno je bilo zatečeno stanje še slabše, kot so predvidevali. Navsezadnje pa smo že tudi dovolj stari, da izjave politikov jemljemo pogojno. Takrat je pač bila prilika Pahorja zrušiti, ko so mo tudi levi botri obrnili hrbet. In v želji po oblasti jo je izkoristil. Že to, da mora delati to, kar je kritiziral pri Pahorju , je dovolj velika zadrega. Sicer pa je tudi Pahor pobiral nasvete v Bruslju.

Pingback dne 15.09.2012.

[...] rezultati te vlade in kakšne so bile njihove obljube, pa sem pisal že v samostojnem članku. http://lazisds.blog.siol.net/2012/09/15/obljube-sdsa-glede-gospodarske-rasti-in-breposelnosti-2/ A bo gospod Zver vladi rekel, da zdaj pa res mora ustvarit delovna mesta, zmanjšat zbrezposelnost, [...]

Komentiraj

Imena in naslov e-pošte so obvezni (naslov e-pošte ni prikazan), url'ji so po želji.

Komentarji lahko vsebujejo naslednje xhtml tage:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !