Dvojna morala SDS in pokojninska reforma

Objavljeno 15.09.2012 avtor demotivator.
Kategorije: nekategorizirano.

Ponovno je postala aktualna debata o pokojninski reformi.

Še pred enim letom je SDS s kupom argumentov pokojninsko reformo zavračal, danes jo v zelo podobni obliki uvaja sam.

Spomnimo se kaj so pri SDS govorili pred dobrim letom in kaj govorijo sedaj.

http://www.sds.si/news/8973

petek, 3. 6. 2011
Poslanec SDS France Cukjati je ob začetku podal nekaj bistvenih točk, zaradi katerih smo v PS SDS proti predlagani pokojninski reformi.

PS SDS podpira sindikate pri tej pobudi, saj je pokojninski sistem, kot je načrtovan, še bolj nepregleden, nestimulativen in nepravičen. 

”Ker je tako nepregleden, se lahko tisti, ki zagovarjajo pokojninsko reformo, zatekajo k zavajujočim trditvam”, je prepričan poslanec. Izpostavil je znano zavajujočo trditev, da če ne bo zakon sprejet, bo treba sprejeti drastične ukrepe, moral se bo zmanjšati fond socialne pomoči za 300 mio, zamrznili bomo plače in pokojnine.

Nadalje je povedal, da se govori tudi, da če pokojninska reforma ne bo sprejeta, bistveno padla boniteta za tuje kredite in navaja, da ni nič hudega. če bi se kreditna želje Slovenije nekoliko upočasnila.

Z dvigovanjem starostne meje 6 mesecev na leto, pa je dejal, da bi bilo več predčasnih upokojitev
“Prav tako bo več bolniških, več invalidskih postopkov in s tem večja obremenitev sociale, predvsem pa bo več zaposlenih starih kot mladih”

In danes popolnoma druga plošča:

http://www.rtvslo.si/slovenija/pokojninska-in-delovna-reforma-konec-leta/290749

Minimum za upokojitev 40 let delovne dobe
Minimalni pogoj za polno starostno upokojitev, kot je trenutno predlagan v prvem osnutku, je po neuradnih podatkih TV Slovenija upokojitev s 40 let delovne dobe in 60 let starosti.

Moški in ženske bi morali imeti torej 40 let delovne dobe in doseči starost 60 let. Ko je to izpolnjeno, bi se lahko upokojili s polno pokojnino. Kdor pri 60 ne bo imel 40 let dela, bi moral delati dlje, do leta 65, kot jo je predvidevala lanskoletna reforma, ki pa so jo – spomnimo – volivci zavrnili na referendumu.

Smešno je tudi da nam v tem času padajo ocene bonitetnih hiš.  Še pred enim letom so v SDSu trdili da je to dobro, saj se potem več ne bomo tako zadolževali. Danes trdijo, da je padanje bonitetnih ocen za slovenijo slabo in da so reforme zato nujno potrebne, med njimi tudi pokojninska.

Človek se vpraša kaj se je v enem letu tako spremenilo, da so v SDS tako spremenili stališče?
Odgovor je jasen, prej so bili v opoziciji, zdaj pa imajo oblast oni.

  • Share/Bookmark

Še brez komentarjev.Komentiraj

Imena in naslov e-pošte so obvezni (naslov e-pošte ni prikazan), url'ji so po želji.

Komentarji lahko vsebujejo naslednje xhtml tage:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !