SDS lagal glede cen naftnih derivatov

Objavljeno 15.09.2012 avtor demotivator.
Kategorije: nekategorizirano.

V SDS imajo očitno ralične kriterije kdo sme in kdo ne sme javno lagati ter kaj bi moral storiti v primeru da se zlaže javnosti.

V svojem predvolilnem programi 10+ 100 so obljubili da bodo cene naftnih derivatov v sloveniji 10% cenejše kot v najcenejši sosednji državi. Danes imajo od nas samo še Italjani dražji bencin.

Verjetno se še vsi spominjamo znamenite laži Gregorja Golobiča, ki ga je stala politične kariere in njegovo stranko odnesla iz parlamenta.

Spomnimo se Golobičeve laži:

http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/golobic-priznal-laz-za-razmislek-ima-dober-teden/204398

Torej Gregor Golobič je novinarjem zamolčal to da je 10,8% lastnik Ultre, kljub temu je lastništvo prijavil protikorupcijski komisiji. Pozneje, ko se je razkrilo, da je resnico zamolčal, pa je to tudi priznal in se opravičil.
Kakorkoli, to laž se mu je neprestano očitalo, neprestano se ga je držala kot umazan madež, ki ga je na koncu tudi politično pokopal.

Poglejmo kako je takrat regiral SDS oz. njegov podmladek:
http://www.sds.si/news/4580

V Slovenski demokratski mladini (SDM), podmladku Slovenske demokratske stranke (SDS), smo ogorčeni … nad odobravanjem laži, ki jo kaže stranka Zares…
Laž je laž in opravičevanje le-te, z izgovorom, da gre za napako, je neprepričljivo.

Ker v SDM ne nasedamo lažem, ki vsak dan znova uničujejo slovensko javnost in državo s strani Vlade RS, tudi ne moremo verjeti izjavi g. Golobiča, da svoje delo opravlja enako zavzeto, kot prej.

Ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo zaradi laži in zavajanja pozivamo k takojšnjemu odstopu, saj bo vsak nadaljnji dan, ki ga bo zasedal na svojem položaju, dan na položaju preveč. Njegove laži pa niso sramotne le za stranko Zares, temveč za celotno Slovenijo.

Pa si poglejmo kako pri SDSu sledijo visokim moralnim kriterijem, katere zahtevajo od ostalih.

Poglejmo si v sam program njihove stranke, na katerem je bazirala tudi predvolilna kampanija, s katerim so prepričevali volilce…

Torej vsakdo si lahko v  programu 10+ 100 na strani 80 prebere:

7. Znižanje trošarin

Trošarinska politika sedanje vlade na področju naftnih derivatov
državo je ekonomski absurd. Zaradi visokih in nekonkurenčnih cen
naftnih derivatov se zmanjšuje povpraševanje in s tem potrošnja ter posledično prihodki državnega proračuna. Predlagamo, takšno trošarinsko politiko, da bodo cene za naftnih derivatov za 5 do 10% nižje od cene v sosednji cenovno najugodnejši državi..

In kaj se je dogajalo v resnici s cenami goriva?

http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/od-polnoci-drazje-gorivo/290687

In cena 95 oktanskega bencina danes?

Slovenija 1,576 EUR
Hrvaška 11,230 HRK (1,514 EUR)
Avstrija 1,529 EUR
Madžarska 431,400 HUF (1,531 EUR)
Italija 1,894 EUR (1,894 EUR)

Torej ugotovimo lahko da je cena bencina dražja samo še v Italiji. Ostale tri sosede pa imajo becncin cenejši kot mi. Torej daleč od tega da bi imeli 5-10% cenejši bencin od najcenejše sosede. Ali drugače povedano, to kar so v SDS obljubljani črno na belem, s čemer so prepričevali volilce, je nedvoumna in povsem dokazljiva LAŽ.

Gregor Golobič s svojim zamolčanjem ni nikomur nič obljubil, ni nikogar ogoljufal, ali kaj podobnega. Pa vseeno kot so v podmladku SDSa takrat dejali, laž je laž in v tem primeru očitno še hujša.

Pa bodo tudi tokrat pozvali vodstvo SDSa k odstopu, tako kot so to storili v primeru Gregorja Golobiča? Bodo tudi tokrat laž obsodili in povedali da je laž sramota za strano in celotno državo?
Ali pa bodo preprosto pogledali stran in pokazali poleg tega da v njihovi stranki lažejo še to, da v njihovi stranki ne spoštujejo niti lastnih vrednot poštenja?

Smešno je tudi ko pogledamo kritike SDSa kako pahor uničuje slovensko gospodarstvo s tem ko se dviguje cena goriv v državi.
Kot pravijo je cena z 0.9 eur zrasla pod Pahorjem na 1,3 eura. Zdaj ko nam vlada Janša je cena skoraj 1,6 eura.  Sedaj pa več ne mislijo da je to slabo za gospodarstvo?

  • Share/Bookmark

2 komentarjev.  Stric Marč
Komentar dne 15.09.2012.

V znamenitem trojčku je bil Golubič edini dorasel v duelu spopada z Janšo. Zaradi prigode v NLB, ko sta se spopadla LDS in Zares ( Veselinovič) je prišla novica o kreditih Ultra na dan. In mediji, potem pa še opozicija, so veselo zgrabila kost.Po razkritju afere sem v komentarjih ( in verjetno na blogu) zapisal, da bi moral Golubič odstopiti kot minister in ostati poslanec. S tem bi razorožil nasprotnike in se posvetil poslanskemu delu in stranki. Še danes bi sedel v parlamentu.
O ceni bencina pa le to. Kako se cena oblikuje , vemo. Da se trošarina ne more zniževati zaradi pomembnosti proračunskega vira, nam je jasno. Govoričenje janševih o visoki ceni bencina za časa Pahorja pa smo tako razumeli, kot streljanje po dolgem in počes iz opozicijskih vrst. Skratka, kot čvekanje.

  asdgd
Komentar dne 15.09.2012.

Ali Janez Janša zavestno dopučša kriminal?

pa a uganes kje si se tle zmotil loooo

Komentiraj

Imena in naslov e-pošte so obvezni (naslov e-pošte ni prikazan), url'ji so po želji.

Komentarji lahko vsebujejo naslednje xhtml tage:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !